Danes zvečer se pričenja Ptujska noč

  • Napisal  K. K.
Ptuj Ptuj Foto: Husond/Wikimedia Commons; CC-BY-4.0

Poletno glasbeno dogajanje na Ptuju se bo kljub zaključku festivala Arsana, ki je v najstarejše slovensko mesto privabil skoraj 20.000 ljudi, nadaljevalo tudi ta konec tedna. Združeni ptujski gostinci so pripravili kar 12 prizorišč v starem mestnem jedru, kjer bo potekala tradicionalna Ptujska noč, danes pa tudi obeležitev občinskega praznika.

Zabavna prireditev, ki zaznamuje praznik Mestne občine Ptuj, ima že več kot 25-letno tradicijo. Nastala je na pobudo ptujskih gostincev, ki v dveh poletnih večerih ptujske ulice prepustijo zabave željnim obiskovalcem.

Letošnjo Ptujsko noč bodo drevi odprli z osrednjo občinsko slovesnostjo in koncertom Neishe, v zabavnih ritmih slovenske in hrvaške glasbe bosta oživela mestna tržnica in Mestni trg. Cirkuške predstave, ognjeni šov in glasba bodo popestrili nočno nakupovanje na Murkovi ulici, večno zelene melodije pa bodo povezale gostinske vrtove in Prešernovo ulico spremenile v ptujsko plesišče pod zvezdami.

Muzejski trg in Sončni park ob Dominikanskem samostanu bosta pritegnila predvsem ljubitelje pop, funk in jazz glasbe ter izvirna mešanica rock'n'rolla. Za zabavni petkov in sobotni večer bo z živo glasbo poskrbljeno na Lackovem trgu, Panonska ulica pa se bo pozibavala v ritmih mehanske glasbe. Mladi ptujskih bendi in znani ptujski DJ-ji z gosti iz tujine bodo zavzeli parkirišče za avtobusno postajo.

Za privlačne vonjave na dvorišču Fürstove hiše bo danes zvečer poskrbela Kuhna na Dvorišču, ki se bo v soboto preselila še na Vodnikovo in Zelenikovo ulico. V tradicionalnih ptujskih dobrotah in vinih bodo lahko obiskovalci oba dneva uživali tudi na Novem trgu.

"Prireditev, ki je zrasla z gostinci in ostalimi ponudniki starega mestnega jedra, je svojevrsten prikaz, koliko edinstvenih kulis za prireditve na prostem ponuja naše mesto. Raznovrsten glasbeni program in kulinarična ponudba sta dobrodošla popestritev tako za turistično ponudbo destinacije kot priložnost za druženje ljubiteljev Ptujske noči," je dejala direktorica Zavoda za turizem Ptuj Katja Gönc.

V zaradi dolgotrajne prenove starega mostu trenutno že tako na dva dela presekanemu Ptuju bo zaradi omenjene prireditve konec tedna še nekaj dodatnih popolnih zapor lokalnih cest in vpadnic v mestno jedro.

nazaj na vrh