John Travolta in Shania Twain skupaj v filmu Trading Paint

Ameriški igralec John Travolta bo skupaj s kanadsko country pevko Shanio Twain zaigral v filmu Trading Paint, ki ga bo režiral Karzan Kader. V igralski zasedbi filma na temo avtomobilskih dirk je tudi Michael Madsen. Snemanje po pisanju revije Variety že poteka v ameriški zvezni državi Alabama, prihod v kinematografe je napovedan za prihodnje leto.

Preberite več...

Znanstveniki ugotovili, zakaj je dražje vino boljšega okusa

  • Napisal

Znanstveniki iz Nemčije in Francije so ugotovili, zakaj je dražje vino dejansko boljšega okusa. To je povezano s centrom v možganih, odgovornim za nagrajevanje. "Sistem za nagrajevanje se aktivira veliko močneje z visokimi cenami in na ta način očitno tudi izkušnja okušanja," je pojasnil Bernd Weber z univerze v Bonnu, ki je raziskavo izvedla skupaj s francosko poslovno šolo Insead.

Preberite več...

SpaceX poslal v vesolje superračunalnik

  • Napisal

Zasebno podjetje SpaceX je v ponedeljek na raketi falcon 9 izstrelilo svoje brezpilotno vesoljsko plovilo dragon, ki do Mednarodne vesoljske postaje (ISS) pelje med drugim tudi velik superračunalnik. Gre za najbolj zmogljiv računalnik, ki so ga doslej poslali v vesolje, "zmaj" pa nese s seboj tudi drugo znanstveno opremo.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS