Slovenski nogometaši drevi z Anglijo

  • Napisal  Demokracija
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Foto: Iz Londona, za Demoracijo, Ian Bozic

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 na londonskem Wembleyju igrala predzadnjo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Angliji. Slednja je favorit, Slovenija pa potrebuje tri točke, če si realno želi ostati v boju za mundial v Rusiji.

V zadnjih dneh je večina govora o tem, kako ustaviti Tottenhamovega napadalca Harryja Kana, ki zadeva kot po tekočem traku. "Malo smo preverili njegovo igro. Videli smo, da redno zadeva. Treba je poskrbeti, da žoga do njega sploh ne pride," pred tekmo pravi Jan Repas.

O angleški reprezentanci pa dodaja: "Cela ekipa je zelo hitra. Bočni igralci so hitri, v napadu sploh. Težko bo ustaviti Raheema Sterlinga, Kana in druge. To so vrhunski igralci. Treba se bo poskušati obraniti, ampak bo težko."

V skupini F Anglija vodi z 20 točkami, druga je Slovaška s 15, tretja je Slovenija s 14, četrta pa Škotska, ki ima tako kot Slovenija 14 točk. Na petem in šestem mestu sta odpisani Litva s petimi in Malta brez točk.

Tekmo bodo sodili Nemci, glavni sodnik bo Felix Zwayer, pomočnika pa bosta Thorsten Schiffner in Marco Achmüller.

nazaj na vrh