Slovenian Open se danes pričenja v Portorožu

  • Napisal  K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Andrés Nieto Porras/Wikimedia Commons; CC-BY-2.0

S kvalifikacijami se bo v Portorožu danes začel teniški turnir serije challenger Slovenia Open. Igralci se bodo peto leto zapored potegovali za nagradni sklad v višini 42.500 evrov, pokroviteljstvo nad turnirjem, ki ima bogat zabavno-glasbeni spremljevalni program, pa je letos prevzela Zavarovalnica Sava.

V kvalifikacijah bo s povabilom nastopilo šest slovenskih igralcev - Janoš Žibrat, David Ambrožič, Matic Podlipnik, Enej Berghaus, Bor Schweiger Mužar in Domen Gostinčar.

Turnir bo tako kot vsako leto zanimiv tudi s slovenskega vidika. Prvi nosilec je namreč Blaž Kavčič, ki trenutno preživlja drugo teniško pomlad, saj se je v dobrem letu povzpel za več kot 300 mest na lestvici ATP in zdaj zaseda visoko in spoštovanja vredno 84. mesto na svetu. 30-letni Ljubljančan bo na slovensko obalo predvidoma prišel v nedeljo, prvič pa se bo publiki na osrednjem igrišču Marine Portorož predstavil v torek.

Poleg Kavčiča bodo slovenske barve na glavnem turnirju zastopali še Grega Žemlja, Gregor Boh in Sven Lah, med dvojicami pa navezi David Ambrožič/Tilen Žitnik ter Gregor Boh/Gregor Repina.

Kvalifikacijski dvoboji, ki si jih bo v nedeljo ogledal tudi predsednik države Borut Pahor, bodo potekali na stranskih igriščih, saj bo na stadionu danes znova odmeven glasbeni koncert. Po Tonyju Cetinskem bodo obiskovalce po 21. uri zabavali Bajaga in Instruktori.

nazaj na vrh