Kranjčani, Ljubljančani in Celjani zanesljivo začeli končnico državnega hokejskega prvenstva

  • Napisal  Demokracija
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Sarah Connors/Wikimedia Commons; CC-BY-2.0

S četrtkovimi prvimi tekmami četrtfinala se je začela končnica državnega prvenstva v hokeju. Na prvih tekmah so si prednost pred povratnimi priborili SŽ Olimpija, ECE Celje in Triglav. Državni prvaki, ekipa Sij Acroni Jesenice, so bili v prvem krogu tega dela tekmovanja prosti.

V končnici z izjemo Jeseničanov, ki so si s prvim mestom po rednem delu DP priborili status ekipe, ki bo v igro vstopila šele v polfinalu, nastopajo še vse ekipe iz rednega dela. Po uvrstitvah v rednem delu so dobile izhodišča za četrtfinale, pari pa so Maribor - SŽ Olimpija, Playboy Slavija - Triglav in MK Bled - ECE Celje.

Naslednji teden bodo na sporedu še povratne tekme na igriščih višje uvrščenih moštev, trije zmagovalci pa se bodo uvrstili v polfinale. Jeseničani se bodo tam pomerili z boljšim iz dvoboja med Celjani in Blejci, zmagovalca preostalih dveh četrtfinalnih parov pa sestavljata drugi polfinalni par. Polfinale, tudi tega bodo igrali po sistemu boljši iz dveh tekem, bo na sporedu v začetku februarja.

V četrtek so v prvih tekmah zanesljivo zmagale višjepostavljene gostujoče ekipe; v Zalogu je bil Triglav boljši z 8:0 (1:0, 5:0, 2:0), SŽ Olimpija v Mariboru s 15:2 (1:1, 5:1, 9:0), Celjani pa na Bledu s 3:0 (0:0, 2:0, 1:0).

Po tej fazi tekmovanja bo sledil daljši premor, po olimpijskih igrah pa se bo DP odločilo še v finalu. Urnik bo odvisen od končnice lige AHL, kjer bosta predvidoma igrala oba slovenska predstavnika (Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija) oziroma njunega uspeha: če bosta eden ali oba igrala v finalu, bo domači finale skrajšan in ga bodo igrali le na dve zmagi, če pa bo bo finale AHL minil brez Slovencev, pa bodo domači izločilni boji potekali po širši različici na tri zmage. Državnega prvenstva bo tako konec najpozneje 20. aprila.

* Izidi:
- četrtfinale, prve tekme:
- četrtek, 11. januar:
Maribor - SŽ Olimpija 2:15 (1:1, 1:5, 0:9)
Playboy Slavija - Hk Triglav 0:8 (0:1, 0:5, 0:2)
MK Bled - HK ECE Celje 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

- povratne tekme:
- ponedeljek, 15. januar:
Triglav - Playboy Slavija
ECE Celje - MK Bled

- sreda, 17. januar:
SŽ Olimpija - Maribor

nazaj na vrh