Kevin Kampl se je v Leipzigu odrekel delu plače

  • Napisal  K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Ludovic Péron/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Najdražji slovenski nogometaš Kevin Kampl bo v ponedeljek prvič po prestopu iz Bayer Leverkusna treniral s svojimi novimi soigralci iz Leipziga, ki je zanj odštel 20 milijonov evrov. Kot je izbrskal nemški Bild am Sonntag, se je v Nemčiji rojeni Štajerec odrekel delu svoje letne plače, da bi lahko zaigral v ambicioznem saškem klubu.

V Solingenu rojeni Kampl, ki bo 9. oktobra dopolnil 27 let, se je prostovoljno odrekel kar precejšnjemu delu svoje letne plače v višini pol milijona evrov, da bi lahko zaigral za klub, ki bo jeseni premierno zaigral v skupinskem delu lige prvakov. Tako na leto ne bo zaslužil 3,5 milijona evrov, ampak tri milijone evrov. Kampl je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo.

Ambiciozni Leipzig je v prejšnji sezoni navdušil v nemškem prvenstvu, kjer je zaostal le za Bayernom in zasedel drugo mesto. Tako bo letos igral v skupinskem delu lige prvakov, njegovi nasprotniki so Monaco, Porto in Bešiktaš.

Kampl se je na vsak način želel pridružiti kolektivu iz Leipziga. "Hočem igrati. In nogomet v Leipzigu je tisti, ki izpolnjuje moje sposobnosti," je po podpisu pogodbe dejal Kampl.

nazaj na vrh