Danes se začenja nova sezona moškega rokometnega prvenstva

  • Napisal  K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: VirusMaster/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Z današnjo tekmo Slovan - Herz Šmartno, ki bo ob 18.30, se bo začela nova sezone moškega rokometnega državnega prvenstva. Naslov v 1. ligi NLB bodo branili štirikratni zaporedni prvaki, igralci Celja Pivovarne Laško, ki pa se bodo tako kot Gorenje Velenje tekmovanju pridružili šele v končnici.

V 1. krogu bodo v soboto na sporedu še obračuni Trimo Trebnje - Koper 2013, Jeruzalem Ormož - Riko Ribnica, Dobova - Urbanscape Loka in Krka - Maribor Branik. Glavna favorita za naslov prvaka sta tako kot običajno Celje in Velenje, pri Slovanu, Šmartnem in Dobovi si želijo predvsem obstanek v ligi, vsi preostali pa merijo na ligo za prvaka.

V prvem delu bo po dvokrožnem sistemu nastopalo deset ekip. Najboljše štiri ekipe iz rednega dela se bodo ob Celjanih in Velenjčanih uvrstile v končnico za prvaka, preostalih šest pa v skupino za obstanek. V obeh skupinah bo na sporedu dodatnih deset krogov, vse ekipe pa bodo v končnico prenesle točke, ki so jih osvojile v rednem delu državnega prvenstva.

Najboljša slovenska kluba bosta - tako kot v minuli sezoni - končnico začela z enakim številom točk kot prvouvrščena zasedba v rednem delu, iz prvoligaške druščine pa bosta izpadli dve najslabši ekipi iz skupine za obstanek.

nazaj na vrh