Predstojnik mariborske urologije ostaja na položaju

  • Napisal  STA, G. B.
Predstojnik mariborske urologije ostaja na položaju Foto: Matic Štojs

Predstojnik oddelka za urologijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor ostaja Dejan Bratuš, je danes za STA potrdil vršilec dolžnosti direktorja tega kliničnega centra Janez Lavre. V službi ostajajo tudi trije od štirih urologov, ki so decembra zaradi nezadovoljstva podali odpoved pogodbe o zaposlitvi, s četrtim se še pogajajo.

"Odločitev glede predstojnika oddelka za urologijo je sprejeta. Na tem položaju ostaja Dejan Bratuš, saj ima podporo tako pri strokovni direktorici UKC Maribor kot pri strokovnem in organizacijskem vodji klinike za kirurgijo," je pojasnil Lavre.

Odločitev je sporočil po skoraj dveh mesecih pogovorov, ki so sledili podaji odpovedi štirih zdravnikov zaradi nezadovoljstva z vodenjem in organizacijo dela na oddelku. Tako strokovna direktorica UKC Maribor Darja Arko kot Bratuš, ki je na položaju že sedem let, sta bila nad to potezo urologov presenečena, saj da do lanskega poletja s tega oddelka ni bilo pritožb.

"Izmed štirih urologov, ki so sprva podali svojo odpoved, a jo kasneje preklicali, na oddelku zagotovo ostajajo trije. En preklic odpovedi sicer ni bil sprejet, a odločitev še ni dokončna. V želji po vzpostavitvi ustrezne komunikacije na oddelku se nadaljujejo mediacijski postopki," je še navedel Lavre.

Odpovedni rok bi se omenjenim štirim urologom iztekel 18. februarja. Na seji sveta zavoda UKC Maribor prejšnji teden je Lavre pojasnil, da predstojnika ne more kar tako zamenjati, saj očitki, ki so jih proti Bratušu navedli štirje zdravniki, "ne vzdržijo resne pravne presoje morebitne zamenjave". Takrat je povedal, da pogovori s predstojnikom in vpletenimi zdravniki še tečejo, da pa je na oddelku že boljše vzdušje in razumevanje.

nazaj na vrh