Pozno zvečer se je neurje razbesnelo še na Štajerskem in v Prekmurju

  • Napisal  K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Dirk Ingo Franke/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Potem ko so nevihte z vetrom popoldne in zvečer težave povzročale v zahodni in osrednji Sloveniji, se je pozno zvečer in ponoči neurje razbesnelo še na Štajerskem in v Prekmurju. O podrtih drevesih in odkritih strehah so med drugim poročali iz Ljutomera, Zavrča, Lendave in Gornje Radgone. Po polnoči se je vreme umirilo.

Nevihte z vetrom, ki so v četrtek popoldne in zvečer prešle državo, so povzročile kar nekaj težav. V Tolminu, Ivančni gorici in Ljubljani je veter podiral drevesa, v Celju je pod podrtim drevesom ostalo ujeto vozilo. V Kobaridu in Idriji pa je veter odkril streho hiše, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

V Kočevju je veter na ceste podrl kar nekaj dreves, gasilci pa so morali posredovati pri zapiranju vode zaradi poplave.

Neurje pa je pozneje zvečer prešlo tudi jugovzhod in severovzhod Slovenije. Veter je lomil drevesa in jih podiral na stanovanjske hiše in ceste v Krškem, Novem mestu in Brežicah. Neurje pa je v Radencih, Semiču, v Trebnjem in Sevnici odkrivalo strehe stanovanjskih hiš.

Pozno zvečer je nevihtno vreme prešla še severovzhod Slovenije. O podrtih drevesih so poročali iz Ljutomera, Zavrča, Lendave, Gornje Radgone, Črenšovcev, Markovcev, Velike Polane, Beltincev, Svetega Jurija ob Ščavnici in Puconcev, o odkritih strehah pa iz Gornjih Petrovcev, Oplotnice, Šmarij pri Jelšah, Zgornjega Kamenščaka, Grabonoša, Trnovske vasi in Murske Sobote.

Po polnoči se je nevihtno vreme umirilo, kljub temu pa ga še ni povsem konec. Kot napovedujejo na agenciji za okolje, bo danes dopoldne še spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Popoldne bodo padavine povečini ponehale, prehodno se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu do 31 stopinj Celzija.

Ponoči se bo oblačnost spet povečala, sobota pa bo povečini oblačna s krajevnimi padavinami, predvsem ob morju tudi nevihtami. Popoldne bo dež postopno ponehal, od zahoda se bo delno razjasnilo, še napovedujejo na agenciji za okolje.

nazaj na vrh