Ponoči zgorela vrtna lopa v Lačni gori, požar verjetno podtaknjen

  • Napisal  Demokracija
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Pixabay

Malo po polnoči je zagorela večja lopa tik ob stanovanjskem in industrijskem objektu v naselju Lačna gora v občini Oplotnica. Gasilcem iz Oplotnice, Keblja in Slovenske Bistrice je ogenj sicer uspelo pogasiti, policisti pa škodo vseeno ocenjujejo na okoli 20.000 evrov. Njihove dosedanje ugotovitve kažejo na to, da je bil ogenj podtaknjen.

Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, je ogenj najprej povsem uničil vrtno lopo, nato pa zajel in uničil še okoli 50 kvadratnih metrov strešne kritine in 40 kvadratnih metrov zunanje izolacije ter opleska na stanovanjski hiši. Gasilci so ogenj pogasili ter prezračili in pregledali stanovanjski in gospodarski objekt z okolico.

S Policijske uprave Maribor pa so sporočili, da je bila lopa namenjena za potrebe drvarnice in je bila polna suhih drv. Čeprav je bila ločena od stanovanjske hiše, se je požar razširil tudi na del ostrešja in na parkiran osebni avtomobil.

Policisti sicer še opravljajo ogled kraja požara in zbirajo obvestila, vendar dosedanje ugotovitve kažejo na požig, so še dodali na policiji.

nazaj na vrh