Papež v otroški bolnišnici v Rimu razdelil darila

  • Napisal  STA, G. B.
Je hotel nadomestiti Miklavža? Je hotel nadomestiti Miklavža? Foto: Benhur Arcayan / Wikipedia

Papež Frančišek je včeraj nenapovedano obiskal katoliško otroško bolnišnico Bambino Gesu v kraju Polidoro v bližini Rima. Pred krščanskim praznikom svetih treh kraljev, ki bo v soboto, je 120 otrokom v bolnišnici razdelil darila, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Frančišek se je z malimi pacienti šalil in zabaval, njihove starše pa tolažil. Spregovoril je tudi z zdravniki in drugimi zaposlenimi v največji otroški polikliniki v Evropi.

Papež je z današnjim obiskom nadaljeval tradicijo petkovih obiskov v okviru leta božjega usmiljena, ki se je sicer zaključilo novembra 2016. V okviru petkovih obiskov je papež v svetem letu običajno nenapovedano obiskal različne socialne ustanove.

V Italiji sicer 6. januarja praznujejo tudi čarovnico Befano, ki je sodeč po legendi prepozno začela slediti betlehemski zvezdi in tako zgrešila Jezusa. Ker pa naj bi še vedno iskala božje dete, nosi s seboj darila v vsako hišo na poti. Befana podobno kot Miklavž obišče domove v noči na 6. januar ter otrokom prinaša darila in sladkarije.

nazaj na vrh