Vabilo na evropski večer z dr. Milanom Zverom

  • Napisal  Inštitut dr. Jožeta Pučnika
Milan Zver Milan Zver Foto: Evropski parlament

Vljudno vas vabimo na evropski večer z naslovom »Izzivi in grožnje evropski identiteti", ki ga v petek, 13. oktobra 2017 ob 18.00 uri v prostorih hotela City (Dalmatinova 15, Ljubljana) organizira evropski poslanec dr. Milan Zver z gostom dr. Matevžem Tomšičem v sodelovanju z Inštitutom dr. Jožeta Pučnika.

V Evropi razpravljajo o tem, katere modele vključevanja priseljencev uveljaviti, da bi ohranili evropsko identiteto in zagotovili ustrezno družbeno kohezijo. Ali je mogoča koeksistenca s kulturami, ki so nestrpne, ki ne spoštujejo enakosti med spoloma, ne svobode posameznika, ne odprte družbe?

O teh in drugih vprašanjih bomo razpravljali v okviru objave nove knjige "Enotnost v stiski: priseljevanje, manjšine in religija", ki jo je pripravil Center za evropske študije Wilfried Martens v sodelovanju s svojimi partnerskimi inštitucijami. Knjigo bodo obiskovalci prejeli pred začetkom dogodka.

Prijazno vabljeni, da se dogodka udeležite in vas prosimo za potrditev udeležbe na mailTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Inštitut dr. Jožeta Pučnika

nazaj na vrh