Krščanski forum SDS: LAŽNI ANTIFAŠIZEM

  • Napisal  Krščanski forum SDS
Nekateri se še niso sprijaznili s porazom Hillary Clinton. Nekateri se še niso sprijaznili s porazom Hillary Clinton. Foto: Gage Skidmore / Wikipedia

»Vsak demokrat je antifašist, ni pa vsak antifašist demokrat.« To misel pisatelja Draga Jančarja poznamo že dolgo in predstavlja eno temeljnih dejstev naše družbe ter sveta nasploh. Še zlasti v zadnjem času, ko opazujemo dogajanje v ZDA, predvsem po incidentih in nasilju v ameriški zvezni državi Virginija, kjer je negativno vlogo odigrala tudi lokalna oblast z zadrževanjem posega policije med vpletene strani.

Ob tem ni mogoče prezreti poročanja slovenskih medijev, ki so razmere v ZDA prikazovali kot skorajšnje vojne stanje v tej državi, poleg tega so krivdo za to pripisovali ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. Slednjemu so tudi pripisali podporo neonacističnim skupinam, ki so bile v Virginiji udeležene v nasilnih dejanjih, tudi pri uboju aktivistke z nasprotne strani. V svojem tendencioznem poročanju sta se še zlasti »odlikovala« dopisnika iz ZDA dveh nacionalnih medijev, namreč RTV Slovenija ter Slovenske tiskovne agencije, ki se financirata iz davkoplačevalskega denarja. To ni nepošteno samo do predsednika ZDA, ampak predvsem do Slovenk in Slovencev, ki imamo pravico izvedeti o dogajanju v ZDA brez izkrivljanja in pristranskega poročanja pod vplivom Sorosovih finančnih podkupnin.

Krščanski forum SDS ostro obsoja vsak rasizem in neonacizem, a hkrati opozarja tudi na to, da je nasilje, ki ga izvajajo skrajni levičarji iz organizacije AntiFa, zgolj fašizem z drugačnim ideološkim predznakom. Ob tem naj spomnimo, da imamo Slovenci v svoji zgodovini že vgrajeno tragično izkušnjo z lažnim antifašizmom, kar je terjalo več deset tisoč smrtnih žrtev, katerih posmrtni ostanki še danes ležijo po približno 600 prikritih moriščih po Sloveniji. Zato ne pristajamo zgolj na obsojanje ene strani in opravičevanje druge zgolj zato, ker se slednja razglaša za »antifašistično«.

nazaj na vrh