Krščanski forum SDS: BOMO OB TERORISTIČNIH NAPADIH ŠE NAPREJ STALI KRIŽEM ROK?

  • Napisal  Krščanski forum SDS
Krščanski forum SDS: BOMO OB TERORISTIČNIH NAPADIH ŠE NAPREJ STALI KRIŽEM ROK? Foto: Matic Štojs

Krščanski forum SDS z zaskrbljenostjo spremlja in tudi obsoja zadnje teroristične napade v Evropi, pa tudi številne primere posilstev, v katere so bili vpleteni prosilci za azil. Eden od teh se je zgodil tudi v Zagrebu, torej zelo blizu meje s Slovenijo. Ob tem se Krščanski forum SDS pridružuje molitvi za žrtve, vendar ne smemo ostati zgolj pri tem, saj se bodo tovrstna barbarska in strahopetna dejanja nadaljevala še naprej.

Čudimo se, da že po terorističnih dejanjih v prejšnjih letih niso bili storjeni konkretni koraki za preprečevanje podobnih zločinov, zaradi katerih so mnogi izgubili svojce: otroke, starše, brate, sestre, sorodnike, itd. Namesto tega so mnoge vlade v evropskih državah (vključno s Slovenijo), pa tudi Evropska komisija v Bruslju, držale figo v žepu in še naprej skrbele za uvoz velikega števila migrantov, večinoma za vojsko sposobnih mladih moških – mnogi od teh se spogledujejo z radikalnim islamom ter sovraštvom do zahodne civilizacije. Zato se lahko strinjamo z nedavno izjavo poslanca SDS mag. Branka Grimsa, da so za stanje, v kakršnem smo danes, odgovorni tisti politiki, ki so si vzeli v Evropi in v Sloveniji pravico, da so ukinili del pravnega sistema Evropske unije in nacionalnih držav ter z lažnim, svetohlinskim človekoljubjem odprli vrata migrantom.

Krščanski forum SDS sicer ne zavrača osnovne krščanske usmeritve, da je treba tudi tujcu, ki potrebuje pomoč, izkazati usmiljenje. To pa seveda ne pomeni, da z nespametnimi in naivnimi potezami popuščamo pritiskom organizatorjem množičnih migracij in s tem ogrožamo lastno varnost, varnost naših družin ter evropske civilizacije nasploh. Navsezadnje je tudi afriški kardinal Peter Turkson, predsednik vatikanskega urada za celovit človeški razvoj (ta urad je odgovoren za zadeve, kot so pravičnost, mir, okolje, zdravje, humanitarna pomoč in migracije), ki je bil leta 2013 omenjan tudi kot kandidat za papeža, julija letos pozval evropske države, naj se zapre pot afriškim migracijam v Evropo in naj se namesto tega oblasti raje osredotočijo na države, od koder prihajajo migranti. Kot je poudaril, da velika večina afriških držav ni na vojnem območju, s katerega morajo prebivalci obvezno pobegniti. »Po mojem mnenju lahko spremenimo stvari, da zadržimo mlade tam, kjer so.« Na podlagi mnenja kardinala Turksona je čas, da se tudi katoličani v Sloveniji zavemo in otresemo nekaterih klišejev v zvezi z begunci in migranti.

nazaj na vrh