Dr. Marjana Novič: Odprto pismo predsedniku RS Borutu Pahorju

Spoštovani gospod predsednik Borut Pahor,

Čestitam vam k vaši ponovni izvolitvi za predsednika Republike Slovenije in vam želim veliko uspehov pri vašem delu!

Spodbujena z vašo izjavo, ki ste jo dali po vaši izvolitvi, da boste odslej bolj pogosto in odločno povzdignili svoj glas, kadar bodo kršene pravice državljank in državljanov, si vas dovoljujem seznaniti s svojo stisko in stisko svoje družine, ter vas prositi za podporo.

Preberite več...

Šulinova pozitivno o svežnju za čisto mobilnost

Pozdravljam pobudo, še posebej predloge za zmanjšanje emisij, spodbude za spremembe v avtomobilski industriji in med uporabniki, ter večjo uporabo železnic v tovornem prometu", je drugi sveženj mobilnosti, t.i. sveženj za čisto mobilnost, v razpravi na plenarnem zasedanju pozdravila Patricija Šulin, ki je aktivna v odboru za promet in turizem v Evropskem parlamentu.

Preberite več...

Romana Tomc: Večja preglednost, omejitev brezpogojne davčne tajnosti in črni seznami za boj proti davčnim utajam

Evropska poslanka Romana Tomc je na plenarnem zasedanju sodelovala v razpravi o Rajskih dokumentih. Svoje stališče o najnovejšem razkritju poslovanj v davčnih oazah sta predstavila tudi predstavnika Sveta EU, estonski minister za evropske zadeve, Matti Maasikas in komisar za ekonomske in finančne zadeve, Pierre Moscovici. Večina poslancev, ki so se priključili razpravi, je poudarila, da so sedaj na vrsti države članice.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS