Na referendumu proti

O gradbeništvu, še posebej o nizkih gradnjah, med katere spadajo tudi železniške proge, nimam pojma, zato lahko samó zaupam ustreznemu strokovnjaku, na primer dr. Jožetu Duhovniku, uglednemu inženirju iz nekdanjega Litostroja, univerzitetnemu profesorju strojništva in nekoč tudi dekanu Fakultete za strojništvo. Profesor je namreč pred nekaj tedni na 3. programu TVS razložil svoj predlog za drugi tir, ki je za laično javnost prav gotovo bolj sprejemljiv kot vladina oktroirana različica, o kateri skorajda ni dovoljeno razpravljati.

Preberite več...

ZNP za sistemsko financiranje tiskanih medijev

  • Napisal

Na svoji zadnji seji se je ZNP ponovno ukvarjal z vprašanjem podpor narodnim skupnostim v Avstriji, ki se vse od leta 1995 dalje niso več povišale. To je nesprejemljivo in za narodne skupnosti poniževalno, zlasti ob podatku, da so zvezna vlada, avstrijske zvezne dežele in podržavljena podjetja v drugem tromesečju leta 2017 namenili znesek 46,5 mio evrov zgolj lastni promociji.

Preberite več...

10. Pučnikov pohod na Boč

V soboto, 16. septembra  2017, je v organizaciji Občinskega odbora SDS Rogaška Slatina v sodelovanju s Celjsko regijsko koordinacijo SDS in Inštitutom dr. Jožeta Pučnika potekal tradicionalni, tokrat že deseti Pučnikov pohod na Boč, na katerem smo se  spomnili velikega slovenskega politika, državnika in očeta slovenske države dr. Jožeta Pučnika. V njegovi zavezanosti resnici, iskrenosti ter predanosti Sloveniji in pošteni politiki mu priznavamo najpomembnejšo vlogo v procesu demokratizacije in osamosvajanja Slovenije.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS