V nedeljo bomo na referendumu odločali o drugem tiru in s tem povezani korupciji

  • Napisal  Vida Kocjan
V SDS opozarjajo, da vladni predstavniki ne vedo, koliko bo stal drugi tir in da z njim želijo služiti predvsem tajkuni iz Foruma 21. V SDS opozarjajo, da vladni predstavniki ne vedo, koliko bo stal drugi tir in da z njim želijo služiti predvsem tajkuni iz Foruma 21. Foto: SDS

Na nedeljskem referendumu bomo odločali o usodi zakona o drugem tiru, po katerem namerava koalicija z botri iz ozadja po nepotrebnem zapraviti več sto milijonov evrov. Koliko bo stalo 27 kilometrov enotirne železniške proge na relaciji Divača – Koper namreč ne vedo niti vladni predstavniki.

 Njihove številke gredo od 800 do 1800 milijonov evrov. Natančne finančne konstrukcije niso izdelali, njihovi izgovori so zelo plehki in poceni. Edini cilj je, da zakon uveljavijo.

Kučanovo navodilo

Spomnimo. Izgradnja drugega tira na relaciji Divača – Koper sploh ni bila opcija te vlade. Resorni minister Peter Gašperšič je tako na predstavitvi pred poslanci državnega zbora še kot kandidat za ministra za infrastrukturo dejal, da drugega tira Slovenija ne potrebuje še 20 let. Nato je obrnil ploščo, vlada pa je to povsem spremenila po januarju 2017, ko je Milan Kučan, nekdanji predsednik države, po srečanju Foruma 21 dejal, da bo vlada Mira Cerarja z drugim tirom padla ali obstala.

Dal jim je jasno sporočilo, da morajo z izgradnjo drugega tira pohiteti, sicer bodo odšli s političnega prizorišča. Cerarjevi so to takoj razumeli, na hitro pripravili zakon in ga po hitrem postopku tudi sprejeli v državnem zboru. Pri tem so se oprli na zastarelo različico, projekt je star okoli 20 let. V času sprejemanja zakona so izključili tudi vso strokovno javnost, cilj je bil stvari pospešiti kolikor je le mogoče.

Državni svet je dal veto

Zakon je nato poskušal ustaviti Državni svet RS, ki je sprejel veto na zakon, vendar je nato vladajoča koalicija tega spet potrdila s potrebno večino 46 poslancev. Cerarjevih niso ustavile niti pripombe Računskega sodišča RS niti Komisije za preprečevanje korupcije.

Sporna način in cena izgradnje

Civilna iniciativa Davkoplačevalci se ne damo je nato začela z zbiranjem podpisov skladno z zakonom. Zbrali so 40.000 podpisov za razpis in zdaj smo pred referendumom. Na njem bomo odločali o tem, ali dovoljujemo korupcijo ali smo proti njej. Temu, da je drugi tir potreben, nihče ne oporeka. Zelo sporna pa sta način in cena izgradnje. Ta je namreč preko 52 milijonov evrov za kilometer enotirne proge, v zahodni Evropi je primerljiva cena okoli 18 milijonov evrov. Kam in h komu bo šla razlika, vladajoči ne znajo pojasniti. Ne samo to, celo računati ne znajo.

Slednje je dokazal vladni predsednik Miro Cerar, ko je v parlamentu govoril, da bo cena za kilometer proge 27 milijonov evrov, kar bi pri 27 kilometrih zneslo 728 milijonov. Pri tem ni znal niti logično razmisliti, da je v obrazložitvi zakona navedeno, da bo cena okoli 1400 milijonov evrov. Njegov svetovalec Metod Dragonja pa je govoril celo o 1800 milijonih evrov.

Doslej se je veliko govorilo tudi o tem, da drugi tir potrebuje Luka Koper, saj je to dobro za njen razvoj. Danes pa so zaposleni v Luki Koper sporočili, da so za drugi tir, vendar proti zakonu o drugem tiru.

V nedeljo bomo torej odločali o svoji nadaljnji usodi. Ali bomo spet priča naložbi po sistemu v šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) ali pa bomo počakali drugačno rešitev, v kateri ne bo prostora za korupcijo in polnjenje žepov nekaterih, skrbno izbranih posameznikov iz kroga Foruma 21 na čelu z Milanom Kučanom.

Kaj bo odločalo v nedeljo?

Za zavrnitev zakona mora na referendumu več volivcev glasovati proti zakonu, poleg tega mora proti zakonu glasovati najmanj 20 odstotkov vseh volilnih upravičencev, torej okoli 340.000 volivcev. Ne samo glasovanje proti, zelo pomembna bo tudi udeležba.

V največji opozicijski stranki SDS pri tem opozarjajo, da bi s tem denarjem lahko na novo preplastili večino lokalnih cest v Sloveniji.

nazaj na vrh