Metod Berlec v uvodniku Demokracije: Slovenska nacionalna država je ogrožena!

  • Napisal  Demokracija
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: arhiv Demokracije

Sistem nacionalnih držav je ogrožen. Za Slovenijo je izredno pomembno, da oblast po letošnjih državnozborskih volitvah prevzamejo izvorno demokratične sile, ki so ustanovile to državo in prisegajo na vrednote slovenske pomladi, osamosvojitve in demokracijo. Le tako bo naš narod stal in obstal, piše Metod Berlec v reviji Demokracija.

Slovenci smo leta 1991 končno dobili svojo nacionalno državo, ki pa je čedalje bolj na udaru. V vse bolj globaliziranem svetu imajo vse večji pomen nadnacionalne povezave, mednarodne globalne korporacije in različne nevladne organizacije.

Slednje so še posebej nevarne, če za njimi stojijo ljudje, kot je milijarder George Soros, ki podpira levičarsko paradigmo multikulturnosti. Po drugi strani pa je lahko članstvo v skupnosti, kot je Evropska unija, za države, kot je Slovenija, prednost, saj v takšni skupnosti lahko sooblikujejo delovanje širše skupnosti. Za Slovence je tako najbolje, da EU še naprej ostane zveza držav. Že sedaj se namreč soočamo s problemom dvojih meril, ki jih ima Bruselj.

Za Slovenijo je izredno pomembno, da oblast po letošnjih državnozborskih volitvah prevzamejo izvorno demokratične sile. Botre in politike, ki se poigravajo z usodo države, kot so Kučan, Cerar, Židan in Erjavec, je treba poslati na smetišče zgodovine. Prav tako "plenilce", kot je Zoran Janković. Za usodo slovenskega naroda in Republike Slovenije gre, še piše komentator.

Celoten uvodnik preberite v reviji Demokracija!

nazaj na vrh